Nieuwsbrief nummer 14, 11 juni 2008

Uitnodiging workshop 5 september en 27 oktober
Voordat de zomervakantie begint, wil ik je graag uitnodigen voor de volgende 2 Female Connection workshops:

  • vrijdag 5 september: Dansworkshop "In verbinding met het hart"

  • maandag 27 oktober en 3 november: Aura- en chakraworkshop

Hieronder vind je meer informatie over de workshops en hoe je je kunt aanmelden.

Dansworkshop "In verbinding met het hart" op vrijdag 5 september
Leven is een voortdurende beweging en de kwaliteit van de beweging in je leven hangt af van je eigen beweegredenen. Zoek je kwaliteit? Misschien is het wel zo eenvoudig om je eigen beweegredenen te onderzoeken. De zuiverheid van je motief, je intentie, dat is wat er toe doet. De verbinding aangaan met je hart helpt hierbij.

In deze dansworkshop kun je ervaren hoe de verbinding met je hart je helpt te voelen en voelend te bewegen. Je bedenkt niet wat je gaat doen maar je volgt in feite de beweging van je hart. Je lichaam kent de beweegreden zonder dat je denkvermogen er aan te pas komt. Behalve dans gebruiken we oefeningen om het contact met de grond te verstevigen. We maken bewust contact met de ademhaling en met het hart op verschillende manieren.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we met ons hart ons brein kunnen be´nvloeden. We kunnen leren om zÚlf ons hartritme coherent te laten worden in moeilijke tijden en op stressvolle momenten. Dit heeft invloed op je emoties en op je hele gezondheid. Ook dit onderwerp krijgt ruime aandacht in deze workshop.

Francien van de Wiel

Francien van de Wiel (1956)is dansdocent en bewegingstherapeut. Francien danst vanaf haar jonge jaren en ze is al haar hele leven gefascineerd door dans en beweging. De relatie tussen het functioneren van mensen en het bewegend lichaam heeft haar grootste interesse.

Francien begeleidde vele groepen en veranderingsprocessen. Ze heeft een persoonlijke manier van werken waarbij men aangesproken wordt op eigen kracht en mogelijkheden. Kenmerkend is de synthese tussen lichaam, psychologie en spiritualiteit.

Locatie, kosten en aanmelding 5 september
De workshop vindt plaats in
Dansstudio Tridance, St. Theresiaplein 10 in Maastricht (www.tridance.nl). De ontvangst is vanaf 15.30 uur met koffie en thee. De workshop start om 16.00 uur tot ca 19.00 uur. Aansluitend drinken we samen een borrel en eten wat in Grand Cafe Tramhalte (www.grandcafetramhalte.nl op loopafstand van dansstudio).
Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Theresiakerk. De kosten voor de workshop, diner en drankjes bedragen € 75 pp excl. BTW (€
89,25 incl. BTW).

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl. De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling (€ 89,25 incl. BTW) op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Als je dat wenst, kun je een factuur ontvangen.

Minimaal aantal deelnemers voor deze workshop is 6, maximaal aantal 10 personen.

Aura- en chakraworkshop op maandag 27 oktober en 3 november
Ben je ge´nteresseerd in de aura, de werking van je eigen chakra’s en meditatieoefeningen om dichterbij je eigen ik te komen en jouw eigen energie positief te be´nvloeden? En wil je nog op dezelfde avond het resultaat van jouw eigen inspanning zien? Dan is dit een leuke workshop voor jou. Want je leert via gemakkelijke, maar diepgaande meditatieoefeningen jouw eigen energie in balans te brengen, meer energie te krijgen, te aarden en jouw unieke energie te beschermen.

Denken is een van de lastigste en moeilijkste dingen om los te laten. Denken kan je flink van jouw dagelijkse portie energie beroven als je het tÚ veel toelaat in jouw leven. Als bij jou het denken een ballast vormt in jouw dagelijks functioneren, dan leren wij je een oefening die je kan helpen in het loslaten van jouw denken. Je beleeft dan hoe het is om denken en voelen bij elkaar te brengen. Ook de kijk op jouw verleden kan je belemmeren in het hier en nu en kan ervoor zorgen dat dit, net als denken, een behoorlijke energievreter is. Als je weet hoe je het verleden los kunt laten, bent je vrij voor de toekomst.

De meditatieoefeningen die je doet, be´nvloeden direct jouw chakrasysteem. Eventuele blokkades of andere energieproblemen worden die avond gelijk aangepakt. Om je het resultaat te laten zien van jouw eigen inspanningen, wordt er zowel voor als na de workshop een aurafoto van je gemaakt. Het is mooi te zien, wat er tijdens een avond aan energieŰn kan veranderen. En dat alleen door jouw eigen inzet en met de juiste meditatieoefening. Je zult zelf ervaren dat de oefeningen een ideale mogelijkheid zijn je verder te ontwikkelen en jouw eigen energie te leren beschermen.

Aan het einde van de avond geven wij je in een persoonlijk gesprek nog een korte uitleg over de kleuren en de verandering van de aurafoto. Dit gesprek wordt opgenomen. Elke deelnemer krijgt een individuele meditatieoefening mee naar huis.

De workshop wordt gegeven door Susanne Weissenrieder en Wolfgang Halder, levenspartners en eigenaren van Het Steenhuis in Lemiers (www.hetsteenhuis.nl).

Locatie, kosten en aanmelding 27 oktober of 3 november
De workshop vindt plaats in Het Steenhuis in Lemiers (
www.hetsteenhuis.nl). De ontvangst is om 18.45.  De workshop start om 19.00 uur tot ca 22.30 uur, inclusief napraten onder het genot van een glaasje wijn.
Adres:
Het Steenhuis, Rijksweg 104A, Lemiers

De kosten voor workshop incl. twee aurafoto`s en borrel bedraagt € 50 excl. BTW (€ 59,50 incl. BTW).

Je kunt je aanmelden voor 27 oktober OF 3 november via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl. De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling (€ 59,50 incl. BTW) op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Als je dat wenst, kun je een factuur ontvangen.

Minimaal aantal deelnemers voor de workshop is 7, maximaal aantal is 10 personen.

Agenda Female Connection 2008
Ben je ge´nteresseerd in de overige thema’s die op de agenda staan? Schrijf de data dan alvast in je agenda. Meer informatie vind je op de web site.

datum tijd Thema trainer locatie
donderdag
4 sept.
16.00- 22.00 uur Dansworkshop "In verbinding met het hart"
www.tridance.nl
 
Francien van de Wiel Maastricht
maandag
27 okt.
19.00-22.30 uur Aura- en chakraworkshop www.hetsteenhuis.nl 

Susanne Weissenrieder en Wolfgang Halder

Lemiers

vrijdag
28 nov.
volgt

"Kunst-Connection"
workshop intu´tief schilderen

Claudia Volders

Houthem

Ik wens jullie een hele zonnige zomer toe en hoop jullie allemaal te zien op 5 september, 27 oktober en/of 3 november.

Hartelijke groeten,

Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl