Nieuwsbrief 28 september 2019

We nodigen je van harte uit voor de workshop 'Ik en de ander' op dinsdag 29 oktober 2019. Meer informatie vind je hieronder.

Dinsdag 29 oktober 'Ik en de ander'

Je verbonden voelen met jezelf en de ander, daar gaat het om in deze workshop. Hoe blijf je in contact met jezelf en ben je ook met je aandacht bij de ander? Wat voel je? Wat denk je? Wat doet de reactie van de ander met je? Wanneer voel je je verbonden en wanneer niet? Hoe voelt het als de verbinding niet wederzijds is of verbroken wordt? Hoe herstel je als je het contact met jezelf verliest en verzandt in (pieker) gedachten of afstandelijk, afwerend gedrag?

Binnen verschillende dramatherapeutische technieken nemen we jullie op reis naar verbondenheid in jezelf en met de ander. Deze technieken werken bekrachtigend voor communicatie, verandering in houding, waarden, gevoelens, doelen en empathische vaardigheden. Om betekenisvolle relaties te versterken is het belangrijk om een ander perspectief te vinden in de omgang met anderen. Het is een manier van leven die gaat over het vinden van de juiste woordkeuze en de juiste verwoording van gevoelens.

Dramatherapie gaat over het herstellen van sociale relaties. De pijn helen die kan ontstaan in sociale relaties. Door in dramatherapie hieraan te werken kan men de ‘verschrikkelijke ander’ weer als mens zien, niet alleen kijken door een bril van frustraties maar met een onbevangen blik. Dit bevordert de communicatie (“leren dansen in praten”) tussen beiden. De transactionele analyse gaat uit van de benadering dat een opgroeiend kind probeert de wereld en zijn plaats erin te begrijpen door een script op te stellen. Ouders en andere belangrijke personen in het leven van het kind hebben een belangrijke invloed op het ontstaan ervan. Het script wordt gedurende de verdere levensloop steeds aangepast maar de kern en uitgangspunten ervan worden al in de vroege jeugd vastgelegd.

De transactionele analyse beschrijft dat mensen steeds weer opnieuw de strategieŽn uit hun kindertijd toepassen, ook als dat tot pijn of mislukking leidt. In deze therapievorm wordt gekeken hoe je jouw ‘geschreven script’ kunt aanpassen en herstellen op een gezonde manier door bewust te raken van je gedrag ten opzichte van anderen.

Programma
17.30-19.00 uur: ontvangst met maaltijd
19.00–21.30 uur: workshop
21.30-22.30 uur: borrel

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). Adres: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten en aanmelding
(Kook)workshop met info voor thuis, alle ingrediŽnten en drankjes: ledenprijs € 70 (incl.btw), niet-leden € 85 (incl. btw) . Minimaal 8 personen. Introducees zijn van harte welkom.

Roos Vallentin

Fleur van den Elzen

  Dramatherapie is een manier om je verhaal te vertellen zonder het verbaal te hoeven uiten. Een manier om emoties de vrije weg te laten en om in rollenspel te kiezen voor een ander (positiever) einde aan vervelende gebeurtenissen. Het geeft de mogelijkheid om weer opnieuw te dromen, fantaseren en zich sterker te voelen. Imaginatie is een krachtig instrument!

Roos
: Ik ben sinds 2006 werkzaam als dramatherapeut. Ik heb als dramatherapeut op veel verschillende plekken mogen werken met veel verschillende mensen. In een rijk kinderziekenhuis, met daklozen met een psychiatrische stoornis, TBS gestelde mannen en nu het U-Center in Epen. Hier krijg ik de vrijheid om mijn eigen spirituele invloeden, werkvormen en methoden toe te passen in de praktijk. Mijn kracht is om empathisch en verbindend te werken, iets wat we ook binnen onze workshop hopen over te kunnen brengen.

Fleur: Ik werk als (psycho)dramatherapeut bij U-center in Epen. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf waar ik me richt op dramatherapie, spreken in het openbaar en maandelijks een evenement organiseer genaamd psychology unwrapped om meer bewustwording te creŽren over mentale problematiek. Ik ben geboren met een grote dosis aan nieuwsgierigheid en liefde voor leren. 

Je kunt je aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl.  De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling van het bedrag op rekeningnummer IBAN NL34 INGB 0007 6485 37 tnv Projacq. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een factuur per e-mail.

Agenda Female Connection 2019-2020
Houd de agenda in de gaten op de web site. Wil je verzekerd zijn van een plek bij een van deze workshops, meld je dan alvast aan via jacqueline@femaleconnection.nl.

datum tijd thema workshop trainer(s) locatie
dinsdag
1-10-2019
17.30-22.30 Vitaliteit vanuit jouw koekenpan Melanie Magnťe
www.soulkitchen.pro
Coninx keukens, Gronsveld
dinsdag
29-10-2019
18.00-22.30 Ik en de ander Fleur van den Elzen
Roos Vallentin
La Source, Schin op Geul
dinsdag
19-11-2019
14.00-21.00 Gezondheid en vitaliteit Brenda Tjoelker
www.essentialmovements.nl
Essential Movements, Valkenburg
dinsdag
10-12-2019
18.00-22.30 Filmavond   La Source, Schin op Geul
vrijdag
20-12-2019
9.30-17.00 Cursus Salutogenese Birgit Spoorenberg
www.cursussalutogenese.nl
(open inschrijving)
Essential Movements, Valkenburg
dinsdag
28-1-2020
19.30-22.00 Meditatie(s) voor elke dag Jacqueline Wenting
www.balansinwerkenleven.eu
 
Essential Movements, Valkenburg
vrijdag tm zondag
27/29-3-2020
12.00-15.00 Bewust-zijn weekend 'Van het hoofd naar het hart' Jacqueline Wenting
www.balansinwerkenleven.eu

Oostende, BelgiŽ

We zien jou en de ander graag op 29 oktober!

Lieve groeten,

Eef Langenveld, eef@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk de web-site www.femaleconnection.nl