Nieuwsbrief nummer 5, 4 maart 2008


Uitnodiging workshop 11 april "ont-moeten"
We nodigen je graag uit voor onze 3e workshop van Female Connection op 11 april. We zijn super enthousiast dat Ted Troost ons komt inspireren over het thema "ont-moeten".

Voortdurend zijn we bezig met onze dagelijkse beslommeringen. We moeten presteren, moeten carrière maken, moeten gezin en werk combineren en daarnaast ook nog tijd overhouden voor familie, vrienden en hobby’s. Door alle eisen, die we ons zelf opleggen en die ons door onze omgeving worden opgelegd, hebben we nauwelijks tijd voor bewustwording. Bewustwording van o.a.:
• Hoe ga ik met druk om en wat doet druk met mij?
• Hoe eerlijk ben ik naar mijzelf en hoe eerlijk ben ik naar mijn omgeving?
• Ben ik duidelijk naar mijzelf en ben ik duidelijk naar die ander.
• Wat is waar en wat is de waarheid?

Haptonomie
Het woord haptonomie komt van het Griekse woord: "hapsis" wat staat voor aanraken en "nomos" wat staat voor wetmatigheid. Behalve aanraken gaat het over 'gevoelscontact' en 'affectieve intermenselijke relaties'.

In de materialistische en rationele wereld waarin we leven, raken we steeds verder verwijderd van 'gevoelscontact' en 'affectieve intermenselijke relaties/ liefhebben'. We komen steeds verder van ons 'zelf' af te staan. 'Terugkeren naar jezelf' is het wezen van de haptonomie. Je wordt allemaal geboren als jezelf. Daarna word je gedeformeerd dat begint al op lagere school en raak je geconditioneerd. Je leert van alles, maar over jezelf weinig of niets. Je bouwt een verwrongen beeld van de werkelijkheid op. Je verliest het contact met jezelf en blijft in dit leven verlangen naar iets dat je nooit zult vinden.

Haptonomie leert je te deconditioneren, te vertrouwen op wat je voelt, te komen tot jezelf en te blijven bij jezelf. Kortom: haptonomie brengt datgene wat we als mens zijn kwijtgeraakt, het basale gevoel, terug door middel van de aanraking. Zodat dezelfde mens in balans opnieuw wordt geboren.

Ted Troost

Ted Troost (1936) is een geboren Rotterdammer. Na een korte carrière als voetballer (Feyenoord) en tennisleraar wordt hij fysiotherapeut. Na een poosje komt hij in contact met Frans Veldman senior, de grondlegger van de haptonomie in Nederland, en legt hij zich toe op deze aanraaktherapie.

In de jaren zeventig wordt hij opgenomen in de leiding van de Rotterdamse academie voor Haptonomie en Kinesionomie en begint hij prof  voetballers en andere topsporters te begeleiden. Hij schrijft de bestseller Het lichaam liegt nooit en legt zich vanaf 1998 toe op managers in plaats van topsporters.

Introducé
Voor deze workshop kun je een vriendin introduceren.

Locatie, kosten en aanmelding
De workshop vindt plaats in La Source in Schin op Geul (www.lasource.nl). De ontvangst is vanaf 14.30 uur. De workshop start om 15.00 uur tot ca 18.00 uur. Aansluitend drinken we graag samen een borrel en zullen we door gastheer Ton Becker worden verwend met een walking dinner. Adres La Source: Strucht 6, Schin op Geul. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De kosten voor de workshop, borrel, walking dinner en drankjes bedragen € 100 pp excl. BTW
(€ 119 incl. BTW).

Je kunt je (en evt. introducé) aanmelden via e-mail jacqueline@femaleconnection.nl. De inschrijving is definitief na ontvangst van je betaling (€ 119 incl. BTW) op rekeningnummer 811.46.81 tnv Projacq Management BV te Mechelen. Als je dat wenst, kun je een factuur ontvangen.

We hebben maximaal 30 plaatsen voor deze workshop. Dus schrijf je snel in!

Geboorte van Charlize
We willen je graag laten weten dat Astrid op woensdag 13 februari is bevallen van een gezonde dochter Charlize!

Agenda Female Connection 2008
Ben je geïnteresseerd in de overige thema’s die op de agenda staan? Schrijf de data dan alvast in je agenda. Binnenkort zullen een aantal workshop voor het najaar bekend worden.
 
datum tijd Thema trainer locatie
vrijdag
30 mei 
14-21 uur Liefhebben met grenzen én ruimte!
(met nadruk op ouder kind relatie)
www.gordontraining.nl
www.devrijevogel.net
Karin Gjaltema

Schin op Geul

We hopen jullie allemaal te zien op 11 april, het zal een bijzondere avond worden!

Hartelijke groeten,


Astrid Verberne,astrid@femaleconnection.nl
Jacqueline Wenting, jacqueline@femaleconnection.nl

Bekijk onze web-site www.femaleconnection.nl